Palvelumme asiakkaille

Palvelumme asiakkaille, iästä riippumatta, tukevat sujuvamman arjen saavuttamista ja elämän laadun paranemista. Rotuaarin apteekki on enemmän kuin apteekki; Me olemme tukenasi sekä teemme joka päivä töitä onnellisen ja laadukkaan elämän puolesta. Voit asioida myös Hailuodossa palvelupisteessämme.
Palvelupisteemme

Noutolokerikko

Palvelemme asiakkaita  Rotuaarin verkkoapteekissa, jossa voit hoitaa kaikki apteekkiasiat samalla kertaa. Verkkoapteekin valikoimissa on käsikauppalääkkeiden ja muiden itsehoitotuotteiden lisäksi myös reseptilääkkeet. Reseptilääkkeiden tilaaminen netin kautta edellyttää sähköistä reseptiä.

Verkkokauppatilausten toimitustavaksi voit valita noutolokerikkomme. Se sijaitsee kauppakortteli Pekurin pääsisäänkäynnin puoleisella käytävällä. Toimitamme tilauksesi noutolokerikkoon, josta voit noutaa sen sinulle sopivana ajankohtana tekstiviestinä tulleen koodin avulla.

Rotuaarin apteekin noutolokerikko Kauppakortteli Pekurissa.

Kotiinkuljetus

Yksi palvelumme asiakkaille on kotiinkuljetus verkkoapteekkitilauksille. Rotuaarin verkkoapteekissa voit hoitaa kaikki apteekkiasiat samalla kertaa. Verkkoapteekin valikoimissa on käsikauppalääkkeiden ja muiden itsehoitotuotteiden lisäksi myös reseptilääkkeet.

Toimitustavaksi verkkoapteekissa voit valita kotiinkuljetuksen arkisin. Kuljettajamme soittaa ennen tilauksen toimittamista ja sopii kuljetuksen ajankohdasta kanssasi. Katso kotiinkuljetuksen hinnat täältä.

Palvelumme asiakkaille. Kotiinkuljetus arkisin Oulun lähialueelle.

Koneellinen annosjakelu

Rotuaarin apteekki tarjoaa asiakkailleen laadukasta annosjakelupalvelua. Palvelu on maksullista. Se parantaa lääkehoidon onnistumista ja turvallisuutta. Lääkkeet toimitetaan kahden viikon jaksoissa annosjakelupusseissa. Koneellinen annosjakelu sopii henkilöille, joilla on käytössään paljon lääkkeitä tai lääkkeitä otetaan useita kertoja vuorokauden aikana.

Annosjakelun hyötyjä:

 • Annosjakelu vähentää lääkehävikkiä ja useimmiten pienentää lääkemenoja, sillä asiakkaana maksat yksikköhinnan käyttämistäsi lääkkeistä, eikä tarvitse ostaa koko pakettia.
 • Lääkityksesi yhteisvaikutukset tarkastetaan palvelun alkaessa, jolloin lääketurvallisuus paranee.
 • Lääkkeiden oikea-aikainen käyttö on helppoa, kun noudattaa annosjakelupusseissa olevia ohjeita ottoajoista.
 • Tarjoamme annosjakelupalvelua myös hyvinvointialue Pohteen myöntämällä palvelusetelillä.

Kysy lisää apteekista tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Palvelumme asiakkaille. Koneellinen annosjakelu helpottaa lääkkeiden ottamista.

Lääkehoidon arviointi

Onko lääkehoidossa ongelmia? Epäiletkö jonkin lääkkeen aiheuttavan terveyshaittaa tai hankalan haittavaikutuksen? Lääkehoidon arvioinnilla selvitetään, voisiko kokemasi haitta aiheutua lääkityksestä. Joskus elintapojen muutos saattaa aiheuttaa lääkityksen muutostarvetta. Lääkehoidon arviointi on lääkärin työn tueksi suunniteltu palvelu, jossa asiantuntijaosaamisen hankkinut farmaseutti arvioi perusteellisesti potilaan lääkehoidon kokonaisuuden. Arvioinnista tehdään kirjallinen ehdotus hoitovastuussa olevalle lääkärille, joka tekee päätökset lääkitykseen liittyvistä muutoksista.

Lääkehoidon arvioinnissa selvitetään mm. ovatko annostus ja ottoajankohdat oikeat, onko käytössä päällekkäisiä lääkkeitä, onko käyttöön unohtunut lyhytaikaiseksi tarkoitettuja lääkkeitä, onko mukana keskenään yhteensopimattomia tai iäkkäiden käyttöön sopimattomia valmisteita. Lisäksi arvioidaan haittoja aiheuttavia lääkityskuormia sekä muita mahdollisia haittavaikutuksia potilaan kokemien oireiden perusteella. Arviointi perustuu potilaan haastatteluun, lääkitystietoihin, laboratorioarvoihin ja potilaskertomuksen tietoihin.

Lääkehoidon arviointi tähtää turvalliseen, tarkoituksenmukaiseen ja taloudelliseen lääkkeiden käyttöön. Kysy lisää palvelusta apteekissamme tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Palvelumme asiakkaille. Lääkehoidon arviointi parantaa lääkehoidon turvallisuutta ja tehokkuutta.

Lääkehoidon tarkistus

Lääkehoidon tarkistus tehdään aina reseptilääkkeen oston yhteydessä vertaamalla uutta lääkeostoa Rotuaarin apteekista aikaisemmin tehtyihin reseptilääkeostoihin. Muualta ostettuja lääkkeitä ei voi liittää automaattisesti vertailuun.

Keskittämällä lääkeostokset yhteen apteekkiin lääkkeiden turvallisen käytön ja yhteisvaikutusten  arviointi helpottuu.  Varmistamme, että uusi lääke sopii käytettäväksi yhdessä muiden käytössä olevien lääkkeiden kanssa. Käytössämme on ”Iäkkäiden lääkityksen tietokanta”, joka varoittaa yleisimmistä iäkkäille ongelmia aiheuttavista lääkkeistä. Tämä lisää lääkityksen turvallisuutta.

Palvelumme asiakkaille. Lääkehoidon tarkistus tehdään aina lääkettä luovutettaessa.

Reseptin uusiminen

Sähköisen lääkemääräyksen uusimispyynnön julkisiin terveydenhuollon yksiköihin voit esittää asioidessasi farmaseuttimme kanssa. Uusimismaksu on 3,50 €/uusimiskerta. Kanta-asiakkaille tämä palvelu on maksuton. Omakannassa voi myös pyytää reseptin uusimista. Palveluun pääsee Kanta-palvelujen verkkosivuilta sekä osoitteella omakanta.fi.

Apteekissamme on käytössä maksullinen RESEPTORI – reseptin uusimis- ja etälääkäripalvelu, jonka kautta voit uusia reseptisi apteekkiasioinnin yhteydessä edullisesti ja ennennäkemättömän nopeasti jopa 15 minuutissa. Reseptin uusiminen maksaa 19,90€. Lääkäri päättää aina reseptin uusinnasta tapauskohtaisesti. Palvelun kautta ei uusita antibiootteja, huumaavia tai pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia (PKV) lääkkeitä tai lääkeaineita, joissa on väärinkäytön mahdollisuus.

Palvelumme asiakkaille. Reseptin uusinta - pyynnön lähettäminen

Induktiosilmukka

Apteekkimme tiloissa toimii kolme palvelupistesilmukkaa; kaksi reseptintoimituspisteissä ja yksi kassalla. Näin voimme palvella yhdenvertaisesti kuulolaitteiden käyttäjiä intimiteettisuoja huomioiden. Palvelupistesilmukan tuottajana on Qlu.

Induktiosilmukka -palvelumme. Apteekissamme on kolme palvelupistesilmukkaa.

Schengen -todistus

Pääsääntöisesti keskushermostoon vaikuttavilla lääkkeillä tulee olla Schengen-todistus, mikäli lääkettä viedään Suomen ulkopuolelle Schengen maihin.
Apteekki voi tehdä Schengen-todistuksen Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle. Todistus on hankittava kyseisen lääkkeen toimittaneesta apteekista ja sen voimassaoloaika on korkeintaan 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä.

Todistuksen laatimista varten tarvitset apteekkin mukaan:

 • lääkepakkauksen
 • lääkettä koskevan lääkemääräyksen (ei tarvita, kun kyseessä on sähköinen lääkemääräys)
 • matkustusasiakirjan (passin tai henkilökortin)
 • dokumentin, josta selviää kotiosoitteesi
 • matkan kesto -tiedon

Schengen-sopimuksen piiriin kuuluvia maita ovat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tshekki, Slovakia, Unkari, Slovenia ja Malta.

Schengen-todistus maksaa 10 €.

Lue lisää Fimean sivuilta.

Muiden lääkereseptien ulkomaan kopio maksaa 0,25€.

Palvelumme asiakkaille. Schengen todistus - Schengen alue kartalla.

Lääkejätteet

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyä. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi, me toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi.

Lajittele lääkejätteet:

 1. Poista tietosuojan vuoksi pakkauksista henkilötietoja sisältävät tarraetiketit.
 2. Poista tabletit alkuperäispakkauksista (pahvit/purkit), tablettiliuskat sellaisenaan ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.
 3. Jätä lääkevoiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet alkuperäisiin pakkauksiin.
 4. Tuo sytostaatit alkuperäisessä pakkauksessa erillään muista.
 5. Pakkaa jodia sisältävät lääkkeet  erilleen. (Joditabletit, Betadine).
 6. Hävitä käytetyt neulat esim. muovisessa mehukanisterissa polttokelpoiseen sekajätteen mukana. Myös tyhjät ruiskut hävitetään polttokelpoisen sekajätteen mukana.
 7. Pakkaa elohopeakuumemittarit erilleen. Jos mittari on mennyt rikki, se on pakattava tiiviisti.
Palvelumme asiakkaille. Lääkejätteet, miten hävitän? Lue lisää sivuiltamme.