Suolisto

Lääkkeet ja vatsavaivat ei ole hyvä yhdistelmä.
28.03.2024
| Suolisto

Lääkkeet ja vatsavaivat

Lääkkeet ja vatsavaivat ovat valitettavan yleinen yhdistelmä. Kaikilla lääkkeillä on haittavaikutuksia. Hyvin usein haittana on vatsan ja suoliston oireet. Tiesitkö, että särkylääkkeet, antibiootit, vatsalääkkeet ja diabeteslääkkeet saattavat aiheuttaa vatsavaivoja? Lue lisää.
Vatsavaivat ja matkustaminen eivät ole mukava yhdistelmä.
28.03.2024
| Suolisto

Vatsavaivat ja matkustaminen

Vatsavaivat ja matkustaminen ovat tuttu juttu monelle meistä. Ruokavalion ja vuorokausirytmin muuttuessa suolistokin saattaa reagoida. Tällaisten "normaalien" vaivojen lisäksi matkaripuli tai ruokamyrkytys saattaa yllättää huono-onnisen matkalaisen. Miten niiltä voisi välttyä? Lue lisää.
Maitoallergian hoito on maidoton ruokavalio.
28.03.2024
| Suolisto

Maitoallergian hoito

Maitoallergian hoito on maidon ja kaikkien muiden maitoproteiinia sisältävien ruoka-aineiden välttämistä. Kuulostaa yksinkertaiselta, eikö? Mutta tiedätkö, mitkä elintarvikkeet sisältävät maitoproteiinia? Voiko maitoallergia parantua? Lue lisää.
Liikunnan ja unen vaikutus suolistoon.
28.03.2024
| Suolisto

Liikunnan ja unen vaikutus suolistoon

Liikunnan ja unen vaikutus suoliston hyvinvointiin on merkittävä. Liikunta tukee suoliston toimintaa ja ehkäisee liikakiloja. Liian vähäinen tai huonolaatuinen uni lisää ruokahalua ja saattaa huonontaa ruoan laatua ja ruokarytmiä, mikä taas lisää vatsavaivoja. Lue lisää.
Ilmavaivojen hoito on usein ennaltaehkäisyä. Miksi niitä syntyy? Lue lisää.
21.03.2024
| Suolisto

Ilmavaivojen hoito

Ilmavaivojen hoito on yksilöllistä. Kaasun muodostus suolistossa on normaalia, mutta ilmavaivat ovat hoidettava vaiva. Tyypillisin syy ilmavaivoille on ravinnon laatu. Ilmavaivoja aiheuttavien ruoka-aineiden välttäminen on tehokas hoitokeino. Lue lisää.
IBS eli ärtyneen suolen oireyhtymä on yleinen vaiva.
21.03.2024
| Suolisto

IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä

IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä on monelle tuttu vaiva. Se on ns. toiminnallinen suolistovaiva. Sitä ilmenee kaksi kertaa useammin naisilla kuin miehillä. Monilla vaivojen ilmeneminen on aaltoilevaa. Hoidon kulmakivi on sopivan ruokavalion löytäminen. Lue lisää.
Keliakia suoliston sairaus, mikä se on? Lue artikkelistamme.
21.03.2024
| Suolisto

Keliakia

Keliakia on parantumaton sairaus, jonka ainoa tehokas hoito on gluteeniton ruokavalio, jota ei kannata kuitenkaan aloittaa ennen diagnoosin varmistumista. Keliakiaan sairastuminen on perinnöllistä. Tyypillisesti se todetaan aikuisilla. Lue lisää.
Laktoosi-intoleranssi, onko se ominaisuus vai häiriö?
21.03.2024
| Suolisto

Laktoosi-intoleranssi

Laktoosi-intoleranssi on maitosokerin imeytymishäiriö, joka aiheuttaa laktoosipitoisten valmisteiden nauttimisen jälkeen erilaisia vatsavaivoja. Laktoosin sieto on yksilöllistä. Vaivaa ilmenee yleisimmin nuorilla ja aikuisilla. Lue lisää.
Maitohappobakteerit ja probiootit, mitä eroa niillä on?
21.03.2024
| Suolisto

Probiootit ja maitohappobakteerit

Probiootit ja maitohappobakteerit, ovatko ne sama asia? Probiootit ovat mikrobeja, joilla on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Useat probiootit ovat maitohappobakteereja. Mitä niistä kannattaa tietää? Lue lisää.
Näytä lisää artikkeleita