Kohonneen kolesterolin hoito

Kohonneen kolesterolin hoito on myös elämäntapahoitoa. Joskus niiden muutos yksinään riittää palauttamaan veriarvot normaaleiksi. Yli puolella suomalaisista kolesterolitasot ovat liian korkeita. Kyseessä on siis varsin yleinen vaiva. Korkea kolesteroli itsessään on oireeton, joten ainoa keino todeta se on veriarvojen mittaus. Milloin veriarvosi on mitattu? Lue lisää.
Kohonneen kolesterolin hoito.
Bakteeri-infektioiden hoito antibiooteilla.

Bakteeri-infektioiden hoito antibiooteilla

Bakteeri-infektioiden hoito antibiooteilla on useimmille meistä tuttua. Mitä eroa on laaja- ja kapeakirjoisella antibiootilla? Onko olemassa vahvempia ja heikompia antibiootteja? Mitkä ovat antibioottien yleisimmät haitat? Lue lisää.
Osteoporoosin hoito on samantyyppistä kuin ennaltaehkäisy.

Osteoporoosin hoito

Osteoporoosin hoito ja ehkäisy tapahtuu pitkälti samoilla keinoilla. Riittävä kalsiumin ja D-vitamiinin saanti sekä liikunta ennaltaehkäisee ja hoitaa osteoporoosia. Vähäinenkin liikkuminen on parempi kuin liikkumattomuus. Luun määrä kehossamme alkaa pienentyä jo 40 ikävuoden jälkeen. Lue lisää.
Lääkkeet ja vatsavaivat ei ole hyvä yhdistelmä.
28.03.2024
| Suolisto

Lääkkeet ja vatsavaivat

Lääkkeet ja vatsavaivat ovat valitettavan yleinen yhdistelmä. Kaikilla lääkkeillä on haittavaikutuksia. Hyvin usein haittana on vatsan ja suoliston oireet. Tiesitkö, että särkylääkkeet, antibiootit, vatsalääkkeet ja diabeteslääkkeet saattavat aiheuttaa vatsavaivoja? Lue lisää.
Vatsavaivat ja matkustaminen eivät ole mukava yhdistelmä.
28.03.2024
| Suolisto

Vatsavaivat ja matkustaminen

Vatsavaivat ja matkustaminen ovat tuttu juttu monelle meistä. Ruokavalion ja vuorokausirytmin muuttuessa suolistokin saattaa reagoida. Tällaisten "normaalien" vaivojen lisäksi matkaripuli tai ruokamyrkytys saattaa yllättää huono-onnisen matkalaisen. Miten niiltä voisi välttyä? Lue lisää.
Maitoallergian hoito on maidoton ruokavalio.
28.03.2024
| Suolisto

Maitoallergian hoito

Maitoallergian hoito on maidon ja kaikkien muiden maitoproteiinia sisältävien ruoka-aineiden välttämistä. Kuulostaa yksinkertaiselta, eikö? Mutta tiedätkö, mitkä elintarvikkeet sisältävät maitoproteiinia? Voiko maitoallergia parantua? Lue lisää.
Vatsalääkkeiden haitat.

Vatsalääkkeiden haitat

Vatsalääkkeiden haitat voivat olla yllättäviä. Nekin saattavat aiheuttaa vatsavaivoja. Ohjeiden mukainen käyttö on turvallista ohimeneviin vaivoihin. Vatsalääkkeiden pitkäaikainen käyttö voi vaikuttaa suoliston tasapainoon, mikä taas aiheuttaa ruoansulatusongelmia. Lue lisää.
Liikunnan ja unen vaikutus suolistoon.
28.03.2024
| Suolisto

Liikunnan ja unen vaikutus suolistoon

Liikunnan ja unen vaikutus suoliston hyvinvointiin on merkittävä. Liikunta tukee suoliston toimintaa ja ehkäisee liikakiloja. Liian vähäinen tai huonolaatuinen uni lisää ruokahalua ja saattaa huonontaa ruoan laatua ja ruokarytmiä, mikä taas lisää vatsavaivoja. Lue lisää.
Ilmavaivojen hoito on usein ennaltaehkäisyä. Miksi niitä syntyy? Lue lisää.
21.03.2024
| Suolisto

Ilmavaivojen hoito

Ilmavaivojen hoito on yksilöllistä. Kaasun muodostus suolistossa on normaalia, mutta ilmavaivat ovat hoidettava vaiva. Tyypillisin syy ilmavaivoille on ravinnon laatu. Ilmavaivoja aiheuttavien ruoka-aineiden välttäminen on tehokas hoitokeino. Lue lisää.
IBS eli ärtyneen suolen oireyhtymä on yleinen vaiva.
21.03.2024
| Suolisto

IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä

IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä on monelle tuttu vaiva. Se on ns. toiminnallinen suolistovaiva. Sitä ilmenee kaksi kertaa useammin naisilla kuin miehillä. Monilla vaivojen ilmeneminen on aaltoilevaa. Hoidon kulmakivi on sopivan ruokavalion löytäminen. Lue lisää.
Näytä lisää artikkeleita