Hae artikkeleita
11.09.2024|
Terveysvinkkejä
Syysväsymys eli kaamosväsymys
Syysväsymys eli kaamosväsymys alkaa oireilla lokakuussa ja jatkuu tyypillisesti helmikuuhun saakka. Toimintatarmo vähenee ja väsymys yrittää ottaa meistä vallan. Lue artikkelista, mitä keinoja on kaamosväsymyksen selättämiseen.
Kuivat silmät – oireet ja hoito
Kuivat silmät ovat yleinen vaiva varsinkin syksyisin ja talvisin. Silmät saattavat punoittaa tai vetistää ja olla valonarat. Näyttöpäätetyöskentely lisää silmien kuivuutta. Onneksi kuivuuden hoitamiseen löytyy tehokkaita tuotteita, joista kokeilemalla löytyy omaan tarpeeseen sopivimmat. Lue lisää aiheesta.
Valmistaudu flunssakauteen
Flunssakausi alkaa tyypillisesti kesän jälkeen, kun siirrymme sisätiloihin. Virukset leviävät helpommin ihmisestä toiseen. Flunssa tarttuu yleisimmin suorassa kontaktissa pisaratartuntana, mutta virukset voivat tarttua myös epäsuorasti käsien kautta esimerkiksi ovenkahvoista tai muilta pinnoilta. Lue lisää.
Kohonneen kolesterolin hoito
Kohonneen kolesterolin hoito on myös elämäntapahoitoa. Joskus niiden muutos yksinään riittää palauttamaan veriarvot normaaleiksi. Yli puolella suomalaisista kolesterolitasot ovat liian korkeita. Kyseessä on siis varsin yleinen vaiva. Korkea kolesteroli itsessään on oireeton, joten ainoa keino todeta se on veriarvojen mittaus. Milloin veriarvosi on mitattu? Lue lisää.
Bakteeri-infektioiden hoito antibiooteilla
Bakteeri-infektioiden hoito antibiooteilla on useimmille meistä tuttua. Mitä eroa on laaja- ja kapeakirjoisella antibiootilla? Onko olemassa vahvempia ja heikompia antibiootteja? Mitkä ovat antibioottien yleisimmät haitat? Lue lisää.
Osteoporoosin hoito
Osteoporoosin hoito ja ehkäisy tapahtuu pitkälti samoilla keinoilla. Riittävä kalsiumin ja D-vitamiinin saanti sekä liikunta ennaltaehkäisee ja hoitaa osteoporoosia. Vähäinenkin liikkuminen on parempi kuin liikkumattomuus. Luun määrä kehossamme alkaa pienentyä jo 40 ikävuoden jälkeen. Lue lisää.
Lääkkeet ja vatsavaivat
Lääkkeet ja vatsavaivat ovat valitettavan yleinen yhdistelmä. Kaikilla lääkkeillä on haittavaikutuksia. Hyvin usein haittana on vatsan ja suoliston oireet. Tiesitkö, että särkylääkkeet, antibiootit, vatsalääkkeet ja diabeteslääkkeet saattavat aiheuttaa vatsavaivoja? Lue lisää.
Vatsavaivat ja matkustaminen
Vatsavaivat ja matkustaminen ovat tuttu juttu monelle meistä. Ruokavalion ja vuorokausirytmin muuttuessa suolistokin saattaa reagoida. Tällaisten "normaalien" vaivojen lisäksi matkaripuli tai ruokamyrkytys saattaa yllättää huono-onnisen matkalaisen. Miten niiltä voisi välttyä? Lue lisää.
Maitoallergian hoito
Maitoallergian hoito on maidon ja kaikkien muiden maitoproteiinia sisältävien ruoka-aineiden välttämistä. Kuulostaa yksinkertaiselta, eikö? Mutta tiedätkö, mitkä elintarvikkeet sisältävät maitoproteiinia? Voiko maitoallergia parantua? Lue lisää.