Lääkkeet ja sairaudet

Kohonneen kolesterolin hoito.

Kohonneen kolesterolin hoito

Kohonneen kolesterolin hoito on myös elämäntapahoitoa. Joskus niiden muutos yksinään riittää palauttamaan veriarvot normaaleiksi. Yli puolella suomalaisista kolesterolitasot ovat liian korkeita. Kyseessä on siis varsin yleinen vaiva. Korkea kolesteroli itsessään on oireeton, joten ainoa keino todeta se on veriarvojen mittaus. Milloin veriarvosi on mitattu? Lue lisää.
Bakteeri-infektioiden hoito antibiooteilla.

Bakteeri-infektioiden hoito antibiooteilla

Bakteeri-infektioiden hoito antibiooteilla on useimmille meistä tuttua. Mitä eroa on laaja- ja kapeakirjoisella antibiootilla? Onko olemassa vahvempia ja heikompia antibiootteja? Mitkä ovat antibioottien yleisimmät haitat? Lue lisää.
Osteoporoosin hoito on samantyyppistä kuin ennaltaehkäisy.

Osteoporoosin hoito

Osteoporoosin hoito ja ehkäisy tapahtuu pitkälti samoilla keinoilla. Riittävä kalsiumin ja D-vitamiinin saanti sekä liikunta ennaltaehkäisee ja hoitaa osteoporoosia. Vähäinenkin liikkuminen on parempi kuin liikkumattomuus. Luun määrä kehossamme alkaa pienentyä jo 40 ikävuoden jälkeen. Lue lisää.
Vatsalääkkeiden haitat.

Vatsalääkkeiden haitat

Vatsalääkkeiden haitat voivat olla yllättäviä. Nekin saattavat aiheuttaa vatsavaivoja. Ohjeiden mukainen käyttö on turvallista ohimeneviin vaivoihin. Vatsalääkkeiden pitkäaikainen käyttö voi vaikuttaa suoliston tasapainoon, mikä taas aiheuttaa ruoansulatusongelmia. Lue lisää.
Kohonneen verenpaineen hoito on yksilöllistä.

Kohonneen verenpaineen hoito

Kohonneen verenpaineen hoito vaatii seurantaa. Korkea verenpaine ei aina oireile, joten arvoja kannattaa seurata säännöllisesti. Terveelliset elintavat ennaltaehkäisevät ja hoitavat korkeaa verenpainetta. Lue lisää.
Närästyksen hoito.

Närästyksen hoito

Närästyksen hoito on monelle tuttua. Närästystä voidaan hoitaa tehokkaasti lääkkeettömästi tai itsehoitolääkkeillä. Terveelliset elintavat ehkäisevät ja hoitavat närästystäkin. Lue lisää.
Siitepölyallergian hoito on tehokasta. Lue lisää.

Siitepölyallergian hoito

Siitepölyallergian hoito on ajankohtaista varsinkin keväisin. Oireiden voimakkuus vaihtelee siitepölymäärän mukaan. Koivu ja heinä ovat tyypillisimmät oireiden aiheuttajat. Allergiaan on saatavilla tehokkaita lääkkeitä myös ilman reseptiä. Lue lisää.
Unettomuuden hoito koostuu monesta tekijästä.

Unettomuuden hoito

Unettomuuden hoito on ensisijaisesti lääkkeetöntä. Unirytmin säännöllisyys, rentoutus ja uniärsykkeiden hallinta on tärkeää. Stressillä on iso vaikutus uneen ja sen laatuun. Lue lisää.
Vaihdevuosioireiden hoito on yksilöllistä, koska oireetkin ovat yksilöllisiä.

Vaihdevuosioireiden hoito

Vaihdevuosioireidenhoito on yksilöllistä, koska oireetkin ovat yksilölliset. Jokainen nainen kohtaa ne jossain elämänsä vaiheessa. Tyypillisiä oireita ovat unihäiriöt ja kuumat aallot. Lue lisää.
Näytä lisää artikkeleita