Miksi kasvoja kannattaa kuoria?

07.02.2024|
Kasvojen hoito
Miksi kasvoja kannattaa kuoria?

Miksi kasvoja kannattaa kuoria tai miksi pitäisi käyttää kasvonaamiota? Oletko koskaan miettinyt asiaa? Kuorinta ja kasvonaamio on osa ihonhoitorutiineja. Kuorinta poistaa ihosta kuollutta solukkoa ja epäpuhtauksia. Kasvonaamiot kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Tässä artikkelissa kerromme kasvojen ihon kuorinnan vaikutuksista ja kasvonaamioiden hyödyistä.

Miksi kasvoja kannattaa kuoria säännöllisesti?

Ihon kuorinta poistaa uusiutumisesta johtuvaa kuollutta ihosolukkoa ja likaa, sekä estää liiallisen talin kertymisen ihohuokosiin. Ihoa kannattaa kuoria, etteivät tali ja lika pääse synnyttämään epäpuhtauksia iholle. Ihon kuorinta lisää esimerkiksi ihon luonnollista hehkua ja tasoittaa ihon pintaa.

Iho kannattaa kuoria ainakin kerran viikossa. Jos ihosi rasvoittuu herkästi, voi sitä kuoria useamminkin hellävaraisilla kuorinta-aineilla. On tärkeää valita kuorinta-aine ihotyypin mukaan, ettei kuorinta aiheuta ongelmia iholle. Esimerkiksi couperosa-iholle ei sovi raekuorinta. Kemiallisen kuorinta-aineen voi antaa vaikuttaa iholla jonkin aikaa ja pestä sitten vedellä pois.

Kuollut ihosolukko tekee ihon pinnasta epätasaisemman, himmentää pintaa ja vaikeuttaa hoitoaineiden imeytymistä. Kuorimaton iho näyttää herkemmin samealta tai kirjavalta. Ihon pinnalla voi olla jopa hilseilyä eikä meikkikään levity tasaisesti kuorimattomalle iholle. Kuorinnalla saavutetaan siis monia positiivisia vaikutuksia: ihosta tulee heleämpi ja sileämpi, mustapäiden väri vaalenee ja epäpuhtaudet vähenevät. Kuorinnan ansiosta myös ihon rusketuksen sävy paranee ja siitä tulee tasaisempi. Rasvoittuvan ja sekaihon kuorinnan voi tehdä kerran tai pari viikossa, normaalille ja kuivalle iholle suositellaan kuorintaa kerran viikossa.

Miksi kasvonaamiota on tarpeellista käyttää?

Kasvonaamiota voi käyttää aina, kun ihosi tarvitsee kosteutusta. Kasvonaamion käytön voi hyvin sisällyttää omiin ihonhoitorutiineihin. Naamioiden käyttö tukee ihonhoitoa ja antaa tarpeellista kosteutusta kasvojen iholle. Kasvonaamio on ihon tehohoito, joka helpottaa pintakuivuutta ja kuivuutta. Se auttaa ihoa sitomaan kosteutta itseensä. Kosteutettu iho hehkuu ja näyttää sileämmältä ja täyteläisemmältä. Kasvonaamioita löytyy voidemaisina tai geelimäisinä. Valitse naamio omien mieltymysten mukaan. Voidemaiset naamiot sisältävät rasvoja, jolloin ne ovat ravitsevampia ja sopivat hyvin kuivalle iholle. Geelimäiset kasvonaamiot sisältävät vain kosteuttavia ainesosia, joten ne sopivat kaikille ihotyypeille.

Lue myös artikkelimme herkän ihon hoidosta ja hiusten hyvinvoinnista.

KASVOJEN KUORINTATUOTTEITA

Verkkoapteekissamme on laaja valikoima kosmetiikkatuotteita ihon hoitoon.
Aco Face Cleansing Scrub on tehokas ja hellävarainen kuorintavoide kasvoille.
Aco Face Cleansing Scrub 50 ML
12.28 €
Atopik Hydrate kaksitehoinen kuorinta on hellävarainen ja tehokas.
Atopik Hydrate kuorinta 50 ML
28.94 €
Avéne Gentle Exfoliating Gel on erityisesti herkän ihon kuorintavoide.
Avéne Gentle Exfoliating gel 75 ML
27.10 €
Favora hellävarainen kasvokuorinta sopii myös herkkäihoisille.
Favora 2in1 kuorintavoide 75 ML
12.40 €
Sebamed CF Gentle Scrub kasvokuorinta syväpuhdistaa ja ehkäisee finnien syntymistä.
Sebamed CF Gentle Scrub Kasvokuorinta 150 ML
12.75 €
Lukuvinkkejä:

https://www.itsehoitoapteekki.fi/tuotesivustot/favora/pida-huolta-ihostasi/puhdistus-on-kauniin-ihon-perusta/

https://aco.fi/article/kuori-enemman