Ihon suojaaminen auringossa

Ihon suojaaminen auringossa_Rotuaarin_apteekki

Ihon suojaaminen auringossa on tärkeää. Auringon valo vanhentaa ihoa ja altistaa ihosyövälle. Ruskettunutkin iho tarvitsee suojaa aurinkoa vastaan. Iho myös reagoi auringon valoon monesta eri syystä aiheuttaen erilaisia ihovaivoja. Auringon aiheuttamia iho-ongelmia ovat mm. aurinkoihottuma, huuliherpes ja ruusifinni. Valolääkeihottuma aiheutuu auringon ja joidenkin lääkkeiden yhteisvaikutuksesta. Ihon palaminen auringon valon vaikutuksesta altistaa ihosyövälle. Erityisesti lapsen iho on ohut ja herkkä, joten se kannattaa suojata erityisen hyvin.

Keskipäivän auringon UV-indeksi on korkeimmillaan, jolloin auringossa oleilua kannattaa välttää. Muistathan, että pilviselläkin säällä tarvitaan aurinkosuojaa, sillä pilvet suodattavat vain osan säteilystä. Lue täältä, miten auringon säteet vaikuttavat ihoomme.

Ihon suojaaminen auringossa

Vaatteilla ihon suojaaminen

Suojaustehoon vaikuttaa vaatteen materiaali, väri ja kankaan tiheys sekä paksuus. Valitse väljä, pitkähihainen paita. Tumma väri suojaa paremmin kuin vaalea. Myös silmät ja hiukset kannattaa suojata aurinkolasein sekä kunnon lierihatulla.

Aurinkosuojatuotteilla ihon suojaaminen

 • Valitse aurinkosuojatuotteeksi sellainen, jonka suojakerroin on 30- 50. Se merkitsee korkeaa suojaa. 50+ merkitsee erittäin korkeaa suojaa. Ihotautilääkärit suosittelevat suomalaisten ihotyypeille suojakerrointa 50.
 • Valitse lapsille ja vaaleaihoisille aurinkosuojatuote suojakertoimella 50.
 • Valitse tuote, jossa on sekä UVA- että UVB -suoja.
 • Valitse vedenkestävä aurinkosuoja, jos olet aikeissa viettää aikaa veden äärellä. Vedenkestävyyksissä on eroa, joten valitse omaan tarpeeseesi sopiva tuote.
 • Levitä aurinkosuojatuote ihollesi puoli tuntia ennen aurinkoon menoa. Muista lisätä tuotetta säännöllisesti ja uinnin, hikoilun ja pyyhekuivauksen jälkeen.
 • Muista suojata korvat ja huulet myös.
 • Muista käyttää aurinkosuojatuotetta riittävän suuri määrä kerralla.
 • Muista, että myös ruskettunut iho tarvitsee suojaa.

Vinkkejä aurinkosuojatuotteiksi

 • LRP ANTHELIOS UVMUNE ULTRA LIGHT SPF50+ on kevyt kasvojen ja silmienympärysihon aurinkosuojatuote, joka antaa erittäin korkean suojan. Tuote sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle ja aurinkoherkälle iholle. Voidaan käyttää meikin alla. Tuote on veden- ja hikoilunkestävä.
 • AVENE SUN LIP BALM SPF50+ on huulien aurinkosuojatuote, joka toimii myös huulirasvana. Se antaa kestävän aurinkosuojan UVA- ja UVB -säteilyjä vastaan. Voide on väritön.
 • ACO SUN KIDS ACTIVE ROLL-ON SPF 50+ on erityisesti lasten iholle kehitetty aurinkosuojavoide. Annostelu on kätevää roll-on -pakkauksesta. Sopii herkälle iholle. Antaa erittäin korkean suojan. Sisältää kemiallisen UV -suojan ja fysikaalisen partikkelisuojan. Sopii herkälle iholle. Erittäin hiekan- ja vedenkestävä. Hajusteeton.
 • EUCERIN OIL CONTROL SUN SPRAY TRANSPARENT SPF50+ antaa korkean suojan aurinkoa vastaan vartalon iholle. Aurinkosuojasuihke sopii herkälle ja myös akneen taipuvaiselle iholle. Vedenkestävä ja nopeasti imeytyvä.
 • ACO SUN GEL CREAM DRY TOUCH SPF 50+ on erittäin kevytgeelivoide vartalolle. Se imeytyy nopeasti eikä jätä ihoon valkoisia jälkiä. Antaa korkean suojan UVA- ja UVB -säteilyä vastaan. Erittäin hien- ja vedenkestävä. Sopii herkälle iholle.

AURINKOSUOJATUOTTEITA:

Verkkoapteekissamme on laaja valikoima aurinkosuojatuotteita.
LRP Anthelios Uvmune Ultra Light SPF50+ on korkeakertoiminen aurinkosuoja silmänympärysiholle ja kasvoille.
LRP Anthelios Uvmune Ultra Light SPF50+ 50 ML
25.04 €
AVENE-SUN-LIP-BALM-SPF50 3G suojaava huulivoide Rotuaarin apteekista.
AVENE SUN LIP BALM SPF50+ 3G
11.50 €
ACO SUN KIDS ACTIVE ROLL ON SPF50 50ML_Rotuaarin apteekki
Aco Sun Kids Active Roll-On SPF 50+ 50 ML
14.20 €
EUCERIN OIL CONTROL SUN SPRAY TRANSPARENT SPF50+ 200ML_Rotuaarin apteekki
Eucerin Oil Control Sun Spray SPF50+
27.84 €
ACO SUN GEL CREAM DRY TOUCH SPF 50+ 200ML_Rotuaarin apteekki
Aco Sun Gel Cream Dry Touch SPF50+ 200 ML
22.76 €

Tutustu aurinkosuojatuotevalíkoimaamme!